Rødvinsdruer

 

Uanset om du er en vinkender eller ej, så kan det være svært at holde styr på de forskellige druesorter. Vi har derfor lavet en guide hvor vi gennemgår flere druetyper, hvilket område de er fra, smagen af druen samt hvilke retter der passer godt til de forskellige druer. Den er struktureret så du nemt kan følge med hvis du ikke har den store vinden inden for vine, men at du samtidig gerne skulle opnå ny viden selv hvis du er en stor vinkender. Vi har taget udgangspunkt i rødvinsdruer der har flere elementer der er magen til hinanden og nogle hvor de skiller sig meget ud fra hinanden. Du kan derfor være sikker på at du lærer mere om en druesort som er den perfekte til dig.

Merlot

Den første rødvinsdrue vi vil tale om, er Merlot. Druen stammer fra Brodeaux i Frankrig, hvilket også betyder at druen spiller en rigtig stor rolle når det kommer til rødvine fra dette område. Du kan næste være sikker på at de fleste rødvine fra Brodeaux har en blanding af forskellige durer hvor Merlot er en af dem. Druen modner tidligt og er rigtig glad for sol. Druen bliver brugt til intense og mørke vine, der egner sig rigtig godt til lagring. Det er derfor ofte du ser en Merlot vin, der bruges til en speciel lejlighed. Druen er kendt for at smage i retningen af frugter som jordbær og kirsebær. Men hvis du finder druen fra varme områder, vil du opleve at den er tungere og mere mørk i frugtsmagen. Merlot er en drue der passer rigtig godt til kraftige og fede fjerkræ som and, men samtidig er den perfekt til rødt kød. Da druen er så udbredt som den er, så kan du finde en Merlot vin i mange forskellige typer og arter. Hvis du falder over en af de mere krydret Merlot, så passer den særdeles godt til græsk og mellemøstlig krydret retter.

Zinfandel

Den næste rødvinsdrue vi vil er den fantastiske Zinfandel drue. Denne drue som er yderst kendt i Californien, er danskerne så småt begyndt at få øjnene op for, og er blevet en rigtig populær drue herhjemme. Den er oprindelig fra Californien og er derfor uden tvivl den mest durkede drue derovre. Du kan finde druen i mange forskellige typer af vine, hvilket også er en af årsagerne til dens popularitet. Du kan finde druen i friske sommervine, men du kan også finde dem i de mere intense og tunge rødvine. Druen er meget krævende, og du finder den derfor kun i områder der er relativt varmt, da den kræver en lang og varm sæson for at blive helt modne. Druen findes i meget forskellige typer af vine, hvilket gør at den går til alt. Der vil være forskel på hvilken smag du finder i denne type vin, hvilket du skal være meget opmærksom på når du udvælger den til en specifik ret. Vinen kan nemlig svinge fra smagen af sød chokolade og svesker til en langt mere krydrede vin med smag og duft af kanel og allehånde. En fin tommelfingerregel at tage med er at vine fra USA oftest er søde og krydrede, hvor vine fra Syditalien er mere præget af en bærduft.

Nebbiolo

Den sidste druesort som vi vil komme ind på, er den helt fantastiske Nebbiolo. Den er oprindelig fra Norditalien og står bag nogle store klassikere som Barolo og Barbaresco. Det er en relativ krævende drue at dyrke, da den helst skal have varme og modner meget sent. Du vil oftest opleve at druen dufter af roser og tjære. Den er kendt for at være meget markant smagen der sammen med basen af jord og tjære giver den en blomsterrig karakter, der giver en naturlig balance i smagen. Den afrundede smag, går vinen særdeles god til saftige og fedtrige retter, som eksempelvis lam eller and. Derudover så gør smagen af tjære og jord vinen oplagt til røget kød.

Efter at have læst denne guide skulle du gerne have fået en ny viden omkring forskellige rødvinsdurer, som du kan opleve i meget forskellige arter. Alle tre rødvinsdruer er super populære og kan fås både i den dyre ende, hvor de har lagret i mange år, men som også bliver brugt til rødvine i den lette prisklasse.

Contact
[ut_header style=”pt-style-2″ title_linebreak_mobile=”on” lead_linebreak_mobile=”on” lead_accent_font_weight=”normal” title=”Natur Safari” lead_accent_color=”#ffffff” title_color=”#ffffff” lead_color=”rgba(255, 255, 255, 0.5)” accent=”#19b5fe”]Vi hjælper dig godt på vej på rejsen.[/ut_header]
Contact