[ut_animated_image size=”full” align=”center” image=”1185″]

Hvilket tøj skal du vælge til din jagttur? 

Det er selvfølgelig forskelligt hvilket slags jagttøj du skal have på når du er ude og jage. Alt efter hvilken sæson det er både jagtmæssigt, men også vejret spiller en markant rolle. Uanset hvad er det dog utrolig vigtigt, at man har det rette tøj på, da man som regel er ude i naturen i adskillige timer, eller måske en hel dag. Det vil være rigtig skidt at man f.eks. går rundt og er våd en hel dag, da dette tager koncentrationen fra selve jagten, som naturligvis er det vigtigste aspekt. Jagt er en dyr hobby, så det er vigtigt at prioritere rigtig i forhold til tøjet. Hvad skal du så vælge? 

 

Slidstærkt tøj er en vigtig parameter. 

Det siger lidt sig selv, men en af de vigtigste ting man skal huske på, når man går på jagt, er at ens tøj skal være meget slidstærkt. Det er meget normalt at man bevæger sig en del rundt i naturen, når man er på jagt, medmindre man bruger en hochsitz eller lignende. Grene, kviste og andre elementer i naturen, kan nemt komme til at rive ens tøj i stykker, hvilket er grunden til at slidstærkt tøj er vigtigt, så man ikke skal købe nyt hele tiden. Beretta er et brand der producerer tøj i høj kvalitet, og som særligt har fokus på at bruge slidstærke materialer. 

 

Husk at tage regntøjet med. 

 Det er svært at komme udenom, at der til tider vil komme til at regne, når man er ude og jage. Det er derfor vigtigt at man har tøj, som er i stand til at holde en varm på en kold regnvejrsdag. Det man skal kigge efter når det kommer til regntøjet, er at det har en god membran. Det sikre nemlig at regnen kan holdes ude, men at man også kan ånde, hvilket betyder at man kan komme af med varmen, og dermed bliver man ikke ramt af kondens, og ender med at blive våd alligevel. At tøjet er vandtæt, er dog ikke nok i sig selv, da regntøj tit har det trade-off mellem at kunne holde vand ude, men med dårlig bevægelighed. Deerhunter levere et bredt udvalg af jagttøj, men deres regntøj er både vandtæt og har god funktionalitet. Det kan desuden være en fordel at vælge regntøj, som man kan tage over sit normale jagttøj. 

 

Camouflagetøj er undervurderet. 

 Mange jægere tror fejlagtigt, at camouflagetøj er ubrugeligt, eller ikke er en nødvendighed – dette er forkert. Dyr er rigtig nok farveblinde, men de kan sagtens skelne mellem kontraster, så det er vigtigt at ens tøj besidder den nyeste teknologi indenfor for camouflage. Sidder du f.eks. i en hochsitz uden at have camouflagetøj på, løber man en stor risiko for at blive opdaget af dyrene. En anden ting man skal huske på at camouflagetøj gør, at man bliver i stand til at kunne bevæge sig ind på dyret uden at blive set. Det forudsætter dog, at ens camouflagetøj også er lydløst når man bevæger sig rundt, hvilket man også skal huske på når man vælger tøjet.  

Contact
[ut_header style=”pt-style-2″ title_linebreak_mobile=”on” lead_linebreak_mobile=”on” lead_accent_font_weight=”normal” title=”Natur Safari” lead_accent_color=”#ffffff” title_color=”#ffffff” lead_color=”rgba(255, 255, 255, 0.5)” accent=”#19b5fe”]Vi hjælper dig godt på vej på rejsen.[/ut_header]
Contact